Kosten mediation

Ik hanteer vaste heldere tarieven, zo weet u precies waar u aan toe bent en welke kosten u bij mediation kunt verwachten.

De kosten van mediation kunnen variëren op basis van het aantal gesprekken dat nodig is, of er kinderen zijn en of u wel of niet gehuwd bent. Wilt u weten wat de kosten voor jullie zullen zijn? Neem dan gerust contact op, ik kan u dan aangeven wat de  kosten zijn op basis van uw situatie.

Vaste tarieven

Bij Van Houten Mediation weet je precies van te voren waar je aan toe bent omdat ik werk met vaste tarieven. Meestal zijn er tussen de 3 en 6 gesprekken nodig om het mediation traject en de scheiding van A tot Z af te ronden.

Het advies is om een gratis intake gesprek in te plannen. Hierin kunt u uw situatie beschrijven en kan ik de situatie beoordelen. Naar aanleiding van het gratis intake gesprek kan ik jullie een goede inschatting geven van het aantal gesprekken dat nodig is en wat de totale kosten zullen zijn. Ik werk met pakketprijzen vanaf € 1.195 p.p. incl. btw, waarin alle kosten zijn inbegrepen, dus ook de advocaat- en rechtbankkosten.

In de pakketprijzen is het volgende inbegrepen:

  • Kosteloos intakegesprek
  • Mediation gesprekken
  • Voorbereiding gesprekken en gespreksverslag per mail
  • Ouderschapsplan
  • Bestuderen huwelijksvoorwaarden of samenlevingscontract (indien van toepassing)
  • Vermogensoverzicht incl. alle correcties
  • Convenant incl. alle correcties
  • Alimentatieberekening voor kinder- e/o partneralimentatie incl. uitgebreide schriftelijke toelichting (incl.extra variant indien nodig)
  • Indienen echtscheidingsverzoek bij rechtbank door advocaat (indien gehuwd)
  • Rechtbankkosten (griffierecht, indien gehuwd)

Wat kost een scheiding?

Hierin spelen een aantal zaken een rol. Heb je kinderen? Dan is er een ouderschapsplan nodig. Ben je gehuwd of geregistreerd partner? Dan komen er kosten bij voor de rechtsgang. Zijn er huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden overeengekomen? Dan moeten die ook bestudeerd worden. En dan is het nog van belang of je inkomen hebt uit loondienst of uit een eigen onderneming. Voor een onderneming is meer tijd nodig om bijvoorbeeld een goede alimentatieberekening te maken. En hoe staat het vermogen ervoor? Zijn er schulden of juist bezittingen waar rekening mee gehouden dienen te worden? Al deze zaken zijn dus van invloed op hoeveel een scheiding kost. Ik werk met pakketprijzen. Neem contact met mij op en ik kan je precies vertellen hoeveel jullie scheiding kost. Dan weet je van tevoren waar je aan toe bent.

Wat is een goede mediator?

Dan speelt natuurlijk ook mee hoe ervaren een mediator is. Je zult begrijpen dat iemand die net gestart is of een paar jaar ervaring heeft, goedkoper is dan een ‘oude’ rot in het vak. Ik ben inmiddels meer dan 12 jaar fulltime mediator, wat betekent dat ik al honderden zaken tot een goed einde heb gebracht. Deze vlieguren maken dat ik voor geen enkel conflict of vraagstuk meer terugdeins. Het werkt eigenlijk net als bij een chirurg. Je laat je misschien ook liever niet opereren door iemand die daar nog niet zoveel ervaring mee heeft. Een ervaren mediator zal iets duurder zijn dan een beginnende, maar dan weet je ook zeker dat je waar voor je geld krijgt. En dat er echt niets vergeten wordt. Ook een relatief eenvoudige echtscheiding heeft vele facetten die goed geregeld dienen te worden. En waar het dus ook mis kan gaan.

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Indien je verzamelinkomen van 2 jaar geleden, lager is dan € 42.400 p.p. (met kinderen) of 30.000,- p.p. (zonder kinderen) en je
box 3-vermogen lager is dan € 31.340,- p.p. dan kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat betekent dat een eigen bijdrage door de Raad voor Rechtsbijstand wordt vastgesteld. Deze ligt tussen € 59 en € 160 voor het gehele traject. Mocht maar een van jullie hiervoor in aanmerking komen, dan geldt voor de ander de pakketprijs.