Stap 1: Kennismakingsgesprek

Ik start al mijn mediationtrajecten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek met beide partijen. Zo kunt u kennis met mij maken en kan ik u alle benodigde informatie verstrekken met betrekking tot mediation en mijn persoonlijke werkwijze. Er is uiteraard ruimte om eventuele vragen te beantwoorden aan de hand van de mediationovereenkomst die ik u van tevoren heb toegestuurd. Tevens zullen we de meest dringende onderwerpen alvast bespreken om rust te creëren.

Het is belangrijk dat u en de andere partij een goed gevoel hebben bij mij voordat we starten. U kunt aan het einde van het intakegesprek aangeven of u beiden verder wilt. Als dat het geval is maken we ter plekke een afspraak voor het eerste gesprek of we starten direct met het eerste gesprek.

Stap 2: Start mediation

Na het intakegesprek starten we het eerste mediationgesprek met het ondertekenen van de zogenaamde mediationovereenkomst waarmee u opdracht geeft om het traject te starten. We starten het gesprek over de ontstane situatie en achtergrond van uw scheiding. Daarnaast inventariseren we gezamenlijk jullie wensen en behoeften.

Stap 3: Verloop mediation

Tijdens het mediationtraject komen alle benodigde onderwerpen aan bod zoals:
– kinderen, ouderschapsplan en kinderalimentatie;
– partneralimentatie;
– de woning en inboedel;
– het vermogen (bezittingen & schulden);
– de pensioenen.

Stap 4: Afronding mediation

Ik stel een convenant op wat met u wordt doorgenomen. Indien het convenant definitief is, kunnen de stukken worden ondertekend.

Stap 5: Stukken naar rechtbank

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap worden de stukken naar de Rechtbank gestuurd en zal de beschikking worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.