Mediator Utrecht

OOp zoek naar een mediator in Utrecht? Mijn naam is Isabelle van Houten. Als ervaren mediator in Utrecht regel ik uw scheiding van A tot Z. U heeft geen advocaat meer nodig. Alles wordt verzorgd, van ouderschapsplan tot en met het Rechtbanktraject, voor een vast all-in tarief.

Wilt u meer informatie of een afspraak?
Neem dan contact met met mij op.

Mediator Utrecht

Op zoek naar een mediator in Utrecht? Mijn naam is Isabelle van Houten. Als ervaren mediator in Utrecht regel ik uw scheiding van A tot Z. U heeft geen advocaat meer nodig. Alles wordt verzorgd, van ouderschapsplan tot en met het Rechtbanktraject, voor een vast all-in tarief.

Wilt u meer informatie of een afspraak?
Neem dan contact met met mij op.

Mediator Utrecht, Isabelle van Houten

Sinds 2010 werk ik al als mediator in de regio Utrecht. Mijn kantoor is gevestigd in Utrecht. 

Een echtscheiding is een onzekere periode waarin goede begeleiding echt kan helpen om het tot een goed einde te brengen. Als mediator begeleid ik jullie tijdens een scheiding om goede afspraken te maken en de onderlinge communicatie te verbeteren. Het is mijn vak om betrokken partijen in goed overleg te begeleiden naar duurzame afspraken om een juridische procedure met advocaten te voorkomen. Wilt u met een gezamenlijke oplossing uit elkaar en een conflict vermijden? Plan dan een gratis intake gesprek. Dit gesprek vindt plaats bij mij op kantoor in Utrecht. Ontdek wat een onpartijdige derde en professionele begeleiding voor jullie kan betekenen.

Een mediator begeleidt cliënten bij emotionele en praktische zaken en verbetert de samenwerking. Het is niet alleen de beste oplossing voor de lange termijn, het is ook veel voordeliger dan een echtscheidingsadvocaat. Als mediator in Utrecht kan ik de hele scheiding voor u verzorgen, van A tot Z. Heeft u geen hoog inkomen? Geen zorgen, ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Daardoor kan ik gesubsidieerde mediation vanuit de overheid aanvragen. Dit heet toevoeging. Met toevoeging kunt u al scheiden vanaf € 54,- p.p.

Ik ben als mediator Utrecht uniek omdat ik gespecialiseerd ben in echtscheidingsmediation. Maar naast mediator ben ik ook relatietherapeut. Ik kan jullie dus begeleiden bij alle emoties waar jullie mee te maken krijgen en ik beschik over alle benodigde kennis zoals juridische wetgeving en de financiële en fiscale aspecten van een scheiding. Tevens kan ik jullie informeren over hoe pensioenverdeling in elkaar steekt en welke opties daarin mogelijk zijn. Ook kan ik informatie verstrekken over waar kinderen in een scheiding last van kunnen hebben en hoe jullie hen het beste kunnen begeleiden. Jullie kunnen dus voor het gehele traject bij mij terecht, waarbij echt niets vergeten of onderbelicht zal worden. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Maak dan een gratis kennismakingsafspraak.

Mediator Utrecht

Wanneer u een mediator in Utrecht zoekt voor uw echtscheiding dan wilt u het liefst een vast contactpersoon die van alles op de hoogte is. Mediation kan echt uitkomst bieden.

Een echtscheiding brengt vele vragen en onzekerheden met zich mee. Wanneer u wilt scheiden, of uw partner wil dat, lopen veel zaken door elkaar heen. Allereerst wilt u het beste voor uw kinderen. En naast juridische en financiële zaken zijn er ook nog fiscale vragen. Emoties als boosheid of juist verdriet spelen ook mee. Gedachten als “wat is eerlijk?”, ”hoe vaak zie ik de kinderen nog” of “wie gaat waar wonen?” spelen door uw hoofd. Hoe kunnen wij afspraken maken over onze specifieke wensen en belangen?

Ik kan u als mediator in de regio Utrecht, helpen om in deze periode met elkaar tot afspraken te komen, op een zakelijke en professionele manier met de benodigde menselijke betrokkenheid en oog voor alle bijbehorende emoties. U hoeft niet ook nog eens naar een advocaat, alles wordt door mij afgehandeld.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als u overweegt om een mediator in te schakelen is het verstandig om u eerst uitgebreid te laten informeren over wat mediation voor u kan betekenen, wat mijn aanpak is en op welke kosten u moet rekenen. Hiervoor kunt u een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij inplannen in mijn praktijk die gevestigd is in Utrecht. Ik informeer jullie dan over mijn werkwijze, het aantal bijeenkomsten en hoe ik jullie als mediator professionele hulp kan bieden. Het besluit om een mediationtraject te starten kunt u daarna pas echt goed nemen.

Meest gestelde vragen

Is mediation altijd mogelijk?

Voor duurzame afspraken door mediation is het belangrijk dat partijen in een scheiding er samen goed uit willen komen en naast hun eigen belang, ook nog oog hebben voor het belang van de ander. Als dat niet het geval is, kan het lastig zijn om er met mediation samen uit te komen, maar het is zeker niet onmogelijk. In een kosteloos intakegesprek maakt de mediator de afweging of de zaak mediabel is en zal de mediator ook aangeven als zij denkt dat mediation niet mogelijk is. Voor de duidelijkheid, in dat laatste geval neemt de mediator de zaak niet aan.

Kan ik ook alleen (dus zonder mijn partner) langskomen voor een intakegesprek?

Nee, een kosteloos intakegesprek is enkel mogelijk voor beide partners tegelijk.

Is mediation goedkoper dan een echtscheidingsadvocaat?

Een mediator doet precies hetzelfde werk als een advocaat maar is veel voordeliger. Een mediator heeft wel een advocaat nodig om het echtscheidingsverzoek in te dienen. De mediator werkt daarvoor samen met een advocaat en de kosten daarvan zijn inbegrepen in de pakketprijs.

Moeten we na het mediationtraject ook nog naar een advocaat?

Nee, de mediator zorgt ervoor dat de stukken door een advocaat worden ingediend bij De Rechtbank. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een scheiding convenant en in samenwerking met de advocaat wordt alles dus door de mediator verzorgd.

Hoeveel gesprekken zijn er nodig?

Het aantal bijeenkomsten in een mediation traject is gemiddeld 4 tot 6 gesprekken van 1,5 a 2 uur. Dat is in een gemiddelde scheiding voldoende om alles geregeld te hebben en over alle onderwerpen afspraken maken.

Hoe lang duurt een mediation?

Een gemiddeld mediation traject in een scheiding duurt 2 tot 4 maanden, dat zijn 4 tot 6 gesprekken.

Wat kost mediation en bestaat er gesubsidieerde mediation vanuit de overheid?

Ik ben als mediator aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als je inkomen lager is dan € 26.900 (zonder kinderen) of € 38.600 (met minderjarige kinderen) en het box 3 vermogen niet meer is dan € 30.846 p.p., dan kan de mediator dus toevoeging (=gesubsidieerde rechtsbijstand vanuit overheid) voor je aanvragen. In dat geval kost de gehele mediation tussen de € 55 en € 105. Als je teveel verdient om voor toevoeging in aanmerking te komen, geldt een vast tarief, dat wordt door de mediator toegelicht in het intakegesprek.

Welke onderwerpen worden er allemaal besproken in mediation?

Als je gaat scheiden komen er juridische, financiële, praktische en fiscale aspecten aan bod. We bespreken het ouderschapsplan, de kinderalimentatie, de woonsituatie, de partneralimentatie, het vermogen en het ouderdoms- en partnerpensioen. Daarnaast krijg je tips hoe om te gaan met je eigen emoties en die van jullie kinderen.

Wat kan ik doen als mijn partner geen mediation wil?

Wellicht heeft je partner nog wat tijd nodig om aan het idee van scheiden te wennen. Maar als je partner uiteindelijk niet openstaat om te scheiden via mediation, dan kan er geen mediation worden opgestart. De enige optie die je dan nog rest, is een advocaat in te schakelen voor een eenzijdig verzoek tot echtscheiding.

Is een omgangsregeling in een ouderschapsplan juridisch bindend?

Ja, een ondertekend ouderschapsplan is juridisch bindend, maar het belangrijkste is om samen met de andere ouder te blijven overleggen en afstemmen. Als de ander zich niet houdt aan gemaakte afspraken is dat vervelend. Maar om naar de rechter te stappen als de kinderen een uur te laat worden gebracht is uiteraard wat drastisch. Voor geldelijke afspraken is een executoriale titel handig, want dan kun je bij het niet nakomen daarvan, direct naar een deurwaarder om het bedrag op te eisen. Je krijgt zo’n titel als de mediator de getekende overeenkomst (vaststellingsovereenkomst of convenant) door de Rechtbank of een notaris laat bekrachtigen.

Hoe weet ik of ik met een goede mediator te maken heb?

Een goede mediator is een Registermediator met een specialisatie in Familiezaken die fulltime als mediator werkt en meer dan 5 jaar ervaring heeft met echtscheidingszaken.

Kun een mediation afbreken worden als je al gestart bent?

Ja, deelname aan een mediationtraject is vrijwillig en je kunt dus ook tussentijds het traject beëindigen als je bijvoorbeeld toch liever naar een advocaat gaat. Ook de mediator kan het mediationtraject stopzetten als er geen voortgang meer gemaakt wordt (bij een impasse) of als partijen het proces dusdanig verstoren of belemmeren dat de mediator niet meer goed haar werk kan doen. Maar dit komt in de praktijk maar zelden voor.

Werkt mediation ook om de communicatie te verbeteren?

Een mediationtraject kan zeker helpen op weg naar een betere onderlinge communicatie. De mediator biedt begeleiding aan om een eventueel conflict te voorkomen en meer oog te krijgen voor elkaars belangen. Niet alle mediators bieden dit aan, dus vraag voordat je een mediationtraject op gaat starten, naar de mogelijkheden.

Onze mediator reviews uit Utrecht

“Nogmaals heel hartelijk bedankt voor de mediation, we zijn heel blij dat het gelukt is om een getekend convenant te krijgen. Het was fijn om de ruimte te krijgen om dingen uit te spreken en ook dat je er dieper op in ging. Het waren voor ons op dat moment de enige momenten waarbij er nog iets van een gesprek mogelijk was.”

Judith en Marieke, Utrecht

“Je bent een topper!!!”

Laura, Utrecht

“Ik waardeer je vertrouwen en inzet en bedank je hiervoor.”

Susanne, Utrecht

“Heel fijn met je samengewerkt, dank. Zal je zeker aanbevelen.”

Wouter, Utrecht

“Nogmaals dank voor de wijze waarop je ons als mediator hebt begeleid. We hebben geen vergelijk maar voelde goed, professioneel en ook plezierig.”

Geert en Gerda, Utrecht

“Je houdt het persoonlijke aspect ook goed in de gaten en dat was voor mij persoonlijk zeer prettig.”

Charlot, Utrecht

“Wij zijn erg tevreden over het verloop, de uitleg en de begeleiding van het traject, ruimte voor gesprek en zakelijkheid.”

Robert en Saskia, Utrecht