Mediator Utrecht

Op zoek naar een mediator in Utrecht? Mijn naam is Isabelle van Houten. Als ervaren mediator in Utrecht regel ik uw scheiding van A tot Z. U heeft geen advocaat meer nodig. Alles wordt verzorgd, van ouderschapsplan tot en met het Rechtbanktraject, voor een vast all-in tarief.

Wilt u meer informatie of een afspraak?
Neem dan contact met met mij op.

Mediator Utrecht

Op zoek naar een mediator in Utrecht? Mijn naam is Isabelle van Houten. Als ervaren mediator in Utrecht regel ik uw scheiding van A tot Z. U heeft geen advocaat meer nodig. Alles wordt verzorgd, van ouderschapsplan tot en met het Rechtbanktraject, voor een vast all-in tarief.

Wilt u meer informatie of een afspraak?
Neem dan contact met met mij op.

Mediator Utrecht, Isabelle van Houten

Sinds 2010 werk ik al als mediator in Utrecht. Mijn kantoor is gevestigd in op de computerweg 22 in Utrecht. 

Als mediator is het mijn taak om te zorgen dat jullie tijdens of na de scheiding dichter bij elkaar komen zodat jullie met goede afspraken en begrip uit elkaar gaan. Bent u van plan om te scheiden en wilt u een vechtscheiding voorkomen en met goede afspraken uit elkaar? Plan dan een gratis intake gesprek. Dit gesprek kan telefonisch of persoonlijk op ons kantoor in Utrecht. Ontdek wat een mediator voor jullie kan betekenen.

Een mediator is vaak niet alleen de beste oplossing voor de lange termijn, het is ook veel voordeliger dan een echtscheidingsadvocaat. Als mediator in Utrecht kan ik de hele scheiding voor u verzorgen, van A tot Z. Heeft u geen hoog inkomen? Geen zorgen, ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat de overheid het grootste gedeelte van de kosten voor u betaalt. Dit heet toevoeging. Met toevoeging kunt u al scheiden vanaf € 54,- p.p.

Ik ben als mediator in Utrecht uniek omdat ik gespecialiseerd ben in echtscheidingsmediation én ook relatietherapeut ben. Ik kan jullie dus begeleiden bij alle emoties waar jullie mee te maken krijgen en ik beschik over alle benodigde kennis zoals juridische wetgeving en de financiële en fiscale aspecten van een scheiding. Tevens kan ik jullie informeren over hoe pensioenverdeling in elkaar steekt en welke opties daarin mogelijk zijn. Ook kan ik informatie verstrekken over waar kinderen in een scheiding last van kunnen hebben en hoe jullie hen het beste kunnen begeleiden. Jullie kunnen dus voor het gehele traject bij mij terecht, waarbij echt niets vergeten of onderbelicht zal worden. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Maak dan een gratis kennismakingsafspraak.

Mediator in Utrecht

Wanneer u een mediator in Utrecht zoekt voor uw scheiding dan wilt u het liefst een vast contactpersoon die van alles op de hoogte is.

Een echtscheiding brengt namelijk vele vragen en onzekerheden met zich mee. Wanneer u wilt scheiden, of uw partner wil dat, lopen veel zaken door elkaar heen. Allereerst wilt u het beste voor uw kinderen. En naast juridische en financiële zaken zijn er ook nog fiscale vragen. Emoties als boosheid of juist verdriet spelen ook mee. Gedachten als “wat is eerlijk?”, ”hoe vaak zie ik de kinderen nog” of “wie gaat waar wonen?” spelen door uw hoofd.

Ik kan u als mediator in de Utrecht, helpen om in deze periode met elkaar tot afspraken te komen, op een zakelijke en professionele manier met de benodigde menselijke betrokkenheid en oog voor alle bijbehorende emoties. U hoeft niet ook nog eens naar een advocaat, alles wordt door mij afgehandeld.

Als u overweegt om een mediator in te schakelen is het verstandig om u eerst uitgebreid te laten informeren over wat mediation voor u kan betekenen, wat mijn aanpak is en op welke kosten u moet rekenen. Hiervoor kunt u een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij inplannen in mijn praktijk die gevestigd is in My Office aan de Computerweg 22 in Utrecht. Het besluit om een mediationtraject te starten kunt u daarna pas echt goed nemen.

Onze mediator reviews uit Utrecht

“Nogmaals heel hartelijk bedankt voor de mediation, we zijn heel blij dat het gelukt is om een getekend convenant te krijgen. Het was fijn om de ruimte te krijgen om dingen uit te spreken en ook dat je er dieper op in ging. Het waren voor ons op dat moment de enige momenten waarbij er nog iets van een gesprek mogelijk was.”

Judith en Marieke, Utrecht

“Je bent een topper!!!”

Laura, Utrecht

“Ik waardeer je vertrouwen en inzet en bedank je hiervoor.”

Susanne, Utrecht

“Heel fijn met je samengewerkt, dank. Zal je zeker aanbevelen.”

Wouter, Utrecht

“Nogmaals dank voor de wijze waarop je ons als mediator hebt begeleid. We hebben geen vergelijk maar voelde goed, professioneel en ook plezierig.”

Geert en Gerda, Utrecht

“Je houdt het persoonlijke aspect ook goed in de gaten en dat was voor mij persoonlijk zeer prettig.”

Charlot, Utrecht

“Wij zijn erg tevreden over het verloop, de uitleg en de begeleiding van het traject, ruimte voor gesprek en zakelijkheid.”

Robert en Saskia, Utrecht

Meest gestelde vragen

Is mediation altijd mogelijk?

Voor een mediationtraject is het belangrijk dat beide partijen er samen goed uit willen komen en naast hun eigen belang, ook nog oog hebben voor het belang van de ander. Als dat niet het geval is, kan het lastig zijn om er met mediation samen uit te komen, maar het is zeker niet onmogelijk. In een intakegesprek maak ik de afweging of de zaak mediabel is en ik zal het ook aangeven als ik denk dat dat niet het geval is. In dat laatste geval neem ik de zaak niet aan.

Kan ik ook alleen (dus zonder mijn partner) langskomen voor een intakegesprek?

Nee, een kosteloos intakegesprek is enkel mogelijk voor beide partners tegelijk.

Wat is het verschil tussen een mediator en een echtscheidingsadvocaat?

Een mediator doet precies hetzelfde werk als een echtscheidingsadvocaat maar is veel voordeliger. Een mediator heeft wel een advocaat nodig om het echtscheidingsverzoek in te dienen. Ik werk daarvoor samen met een advocaat en de kosten daarvan zijn inbegrepen in mijn pakketprijs.

Moeten we na het mediationtraject ook nog naar een advocaat?

Nee, ik zorg ervoor dat de stukken door een advocaat worden ingediend bij De Rechtbank. Alles wordt dus door mij verzorgd.

Hoeveel gesprekken zijn er nodig?

De meeste mediationtrajecten bestaan uit 3 tot 6 gesprekken van 1,5 a 2 uur.

Hoe lang duurt een mediationtraject?

Een gemiddeld mediationtraject bij mij duurt 2 tot 4 maanden.

Wat kost een mediationtraject?

Als je inkomen lager is dan € 26.900 (zonder kinderen) of € 38.600 (met minderjarige kinderen) en het box 3 vermogen niet meer is dan € 30.846 p.p., dan kom je in aanmerking voor toevoeging (=gesubsidieerde rechtsbijstand). In dat geval kost een geheel mediationtraject tussen de € 55 en € 105. Als je teveel verdient om voor toevoeging in aanmerking te komen, geldt een vast tarief, dat wordt toegelicht in het intakegesprek.

Welke onderwerpen worden er allemaal besproken?

In een mediationtraject komen de juridische, financiële, praktische en fiscale aspecten aan bod. We bespreken het ouderschapsplan, de kinderalimentatie, de woonsituatie, de partneralimentatie, het vermogen en het ouderdoms- en partnerpensioen. Daarnaast krijg je tips hoe om te gaan met je eigen emoties en die van jullie kinderen.

Wat kan ik doen als mijn partner geen mediation wil?

Wellicht heeft je partner nog wat tijd nodig om aan het idee te wennen. Maar als je partner uiteindelijk niet openstaat voor mediation, dan kan er geen traject worden opgestart. De enige optie die je dan nog rest, is een advocaat in te schakelen voor een eenzijdig verzoek tot echtscheiding.

Is een ouderschapsplan juridisch bindend?

Ja, een ondertekend ouderschapsplan is juridisch bindend, maar het belangrijkste is om samen met de andere ouder te blijven overleggen en afstemmen. Als de ander zich niet houdt aan gemaakte afspraken is dat vervelend. Maar om nou naar de rechter te stappen als de kinderen een uur te laat worden gebracht… dat is wel heel drastisch. Voor geldelijke afspraken is een executoriale titel handig, want dan kun je bij het niet nakomen daarvan, direct naar een deurwaarder om het bedrag op te eisen. Je krijgt zo’n titel als een getekende overeenkomst (vaststellingsovereenkomst of convenant) door de Rechtbank of een notaris bekrachtigd wordt.

Hoe weet ik of ik met een goede mediator te maken heb?

Een goede mediator is een Registermediator met een specialisatie in Familiezaken die fulltime als mediator werkt en meer dan 5 jaar ervaring heeft met echtscheidingszaken.

Kun je een mediationtraject afbreken als je al gestart bent?

Ja, deelname aan een mediationtraject is vrijwillig en je kunt dus ook tussentijds het traject beëindigen als je bijvoorbeeld toch liever naar een advocaat gaat. Ook ik, kan het mediationtraject stopzetten als ik geen voortgang meer kan maken (bij een impasse) of als partijen het proces dusdanig verstoren of belemmeren dat ik niet meer goed mijn werk kan doen. Maar dit komt in de praktijk maar zelden voor.