Mediator

Mediator Isabelle van Houten

Wanneer u of uw partner denkt aan een scheiding en u wilt dat de scheiding op een zorgvuldige en harmonieuze wijze verloopt, dan is het belangrijk om begeleid te worden door een ervaren mediator die verstand van zaken heeft.

Met bijna 15 jaar ervaring als mediator in echtscheidingen onderscheid ik me zodanig dat ik ook zeer complexe scheidingen succesvol weet af te ronden. Dit doe ik samen met mijn team van professionals.

Gestructureerd en professioneel

Als mediator werk ik op een gestructureerde en professionele wijze voor mijn cliënten waarbij ik tijdens het traject een duidelijk stappenplan volg en regelmatig aangeef hoe ver we al zijn en wat er nog besproken of besloten moet worden. U mag erop vertrouwen dat alle zaken die belangrijk zijn bij een echtscheiding aan bod zullen komen en dat het eindresultaat een duidelijk en overzichtelijk ‘plan’ (convenant) zal zijn waarin alle afspraken zijn opgenomen.

Ook complexe scheidingen in mediation

Is jullie scheiding zeer complex omdat er veel vermogen is? Is er veel onroerend goed of zijn er diverse ondernemingen? Ook dan ben je aan het juiste adres bij Van Houten Mediation. Ik werk samen met een team van specialisten, die op de achtergrond meewerken en ervoor zorgen dat alle facetten van een (complexe) scheiding zeer zorgvuldig geregeld worden.


Samenwerking met de volgende professionals:

 1. Hypotheekadviseur;
 2. Specialist in alimentatieberekeningen;
 3. Fiscalist;
 4. Advocaat;
 5. Pensioenadviseur.
 6. Pubercoach;
 7. Kindbehartiger.

 

Van Houten Mediation werkt samen met VANDAAG Advocaten en Mediators. Deze samenwerking houdt onder meer in dat wij kennis met elkaar delen en dat wij naar elkaar doorverwijzen. Wij hanteren dezelfde werkwijze en tarieven en zijn beiden gevestigd op dezelfde locatie dus zo realiseren wij gezamenlijk dat wij iedereen snel van dienst kunnen zijn. Geen wachtlijsten dus!

Persoonlijk

Ook ik heb een scheiding meegemaakt. Een moeilijke periode waarin ik persoonlijk heb ervaren hoe je leven op z’n kop komt te staan. Een rollercoaster waarin emoties, financiën en het moeten nemen van besluiten over uiteenlopende zaken, allemaal door elkaar heen lopen. Dus ik weet als geen ander hoe fijn het is als iemand je daarbij begeleidt, informeert en structuur aanbrengt. Ik durf met zekerheid te zeggen dat mijn eigen scheiding, mij een nog betere mediator heeft gemaakt!

Mediator

Gevolgde opleidingen en trainingen

 • Basis opleiding tot MfN Mediator
 • Specialisatie opleiding tot MfN Register Familiemediator
 • Oplossingsgerichte Mediation
 • Juridische aspecten van een echtscheiding
 • Fiscaliteit rondom een echtscheiding
 • Omgaan met loyaliteit in conflicten
 • Provocatieve Mediation
 • KIES-omgangsbegeleider (Kind In Echtscheiding Situatie)
 • Mediation bij Buurtbemiddeling
 • Persoonlijkheidsproblematiek in Mediation
 • Mediation bij complexe echtscheidingsproblematiek
 • Premarital (voorhuwelijkse) Mediation
 • De rol van de kind behartiger
 • Begeleiden van een vechtscheiding
 • Onderhandeling skills in een echtscheidingsproces
 • De SCHIP-aanpak in een echtscheiding
 • Narratieve Mediation
 • Werken met Voice Dialogue
 • EFT Leergang voor Therapeuten
 • Scheiden en de ondernemer

Reviews van cliënten

“Wij dachten een simpele scheiding te moeten regelen, maar er komt veel meer bij kijken dan wij hadden ingeschat. Nu weten we zeker dat we niets vergeten zijn en dat alles goed geregeld is.”

“Naast inhoudelijke deskundigheid is je benadering m.b.t. gevoelskant ook uitstekend, waarvoor dank!”

“Ik ben heel blij dat we gekozen hebben voor een mediationtraject. Ik vond de gesprekken prettig, met de juiste balans voor het persoonlijke/emotionele en het zakelijke. Vooral de tips over hoe je bepaalde zaken praktisch aanpakt, maar ook de voorbereiding van het kindgesprek, waren hierbij naar mijn mening zeer nuttig.”

“Ik wil je nogmaals bedanken voor alle hulp en adviezen, zonder jou waren we echt niet zo snel zo ver gekomen.”

“Prettig, rust en onpartijdig in een lastige tijd..”

“Prettig dat je verschillende manieren van kijken naar vermogen en alimentatie kan aanreiken.”

“Het is absoluut geld waard om mediation in te schakelen. Knap dat mensen van negatief zo naar positief gebracht kunnen worden.”

Het was voor ons belangrijk om een mediator te hebben die ook inhoudelijk advies/uitleg kon geven bij bepaalde beslissingen. Daarom was Isabelle voor ons zeer waardevol.”

“Zonder jou hadden wij dit op deze manier niet zo goed kunnen afsluiten. Het gaf een boel rust thuis.”

“Zeer positief, veel zaken waar je niet aan denkt worden besproken. (Fiscale) tips zijn zeer waardevol!

“Dank voor je fijne begeleiding Isabelle, ik denk dat we zonder jou niet tot dit resultaat waren gekomen.”

“Ondanks een vervelende aanleiding (scheiding) hebben we serieus maar met plezier en een lolletje alles met je geregeld naar volle tevredenheid.”

“Hartelijk dank voor je ruimte en professionaliteit.”

“Jouw betrokkenheid is voelbaar terwijl je de gepaste afstand houdt. Ik was ‘bang’ dat mijn scheiding ’n zakelijke onderhandeling zou worden. Jij hebt er toe bijgedragen dat het warm, menselijk en respectvol is gegaan. Daarvoor mijn dank!”