Hoe de scheidingscoach oplossingen biedt voor stellen die (nog) niet uit elkaar kunnen

Scheiden financieel haalbaar?

Een scheiding gaat vaak gepaard met een aanzienlijke financiële tol. Gezamenlijke bezittingen moeten worden verdeeld en er moeten 2 huizen betaald worden van hetzelfde inkomen. Voor sommige stellen is het simpelweg onmogelijk om deze kosten te dragen, vooral als ze al worstelen met schulden of een beperkt inkomen hebben. Dit financiële aspect van een scheiding kan een verstikkende grip hebben op mensen die hun relatie willen beëindigen maar niet weten hoe ze de financiële lasten moeten dragen.

Woningmarkt als belemmering

Het nijpende tekort aan betaalbare woningen zet stellen die willen scheiden nog meer onder druk. Het vinden van nieuwe woonruimte is vaak een uitdaging. Stellen kunnen vast komen te zitten in een ongewenste situatie waarbij ze, ondanks hun wens om te scheiden, gedwongen worden onder hetzelfde dak te blijven vanwege het gebrek aan alternatieve woonruimte. Deze situatie kan niet alleen stressvol zijn voor de volwassenen maar heeft vaak ook een negatieve invloed op de kinderen in het gezin.

Mentale gezondheid

Het onvermogen om te scheiden vanwege financiële beperkingen en woningtekort heeft niet alleen praktische gevolgen, maar heeft ook een diepgaande impact op de mentale gezondheid van de betrokkenen. Het gevoel gevangen te zitten in een ongelukkige relatie kan leiden tot depressie, angst en een algemeen gevoel van machteloosheid. Het feit dat de financiële en huisvestingsomstandigheden stellen dwingen vast te houden aan een situatie waarin ze niet willen zijn, draagt bij aan het emotionele instabiliteit.

Wat kan helpen?

Scheidingscoaching biedt een praktische benadering voor stellen die, om welke reden dan ook, besluiten om tijdelijk samen te blijven wonen. Het is geen oplossing op zichzelf, maar wel een weg naar een nieuwe vorm van samenwonen na de scheiding. Door gesprekken met een scheidingscoach, kunnen stellen strategieën ontwikkelen om deze periode op een respectvolle en ondersteunende manier door te komen. Een scheidingscoach focust niet alleen op financiële afspraken, maar ook op het creëren van een omgeving waarin beide partners zich gehoord voelen en waarin de behoeften van kinderen worden erkend.

Meer weten?

Ontdek de waarde van een scheidingscoach en hoe gesprekken met deze begeleider een leidraad kunnen zijn naar vreedzaam samenleven na scheiding. Laat een lastige woningmarkt u niet weerhouden van de vrijheid om een nieuw leven te beginnen. Neem de tijd om de mogelijkheden te verkennen en een nieuwe betekenis te geven aan het begrip ‘samen’.